Biska

Liker koji je od davnina poznat na istarskom poluotoku.
Proizvodi se maceracijom listova imele (Viscum album L.) u istarskoj komovici.  Imela je poluparazitska biljka koja raste u obliku grma najčešće pri vrhu grana. Plod su polu-prozirne bobice i ne upotrebljavaju se za proizvodnju rakije već se za to koriste isključivo grančice s listovima. Beru se u određenom periodu proljeća i jeseni. Listovi se prethodno djelomično suše i u procesu maceracije združuju u čistoj komovici. Proces maceracije odvija se na sobnoj temperaturi.

Proizvodimo je procesom svojstvenom proizvodnji likera što znači da je proizvedena na bazi alkohola i šećernog sirupa u kojem se prirodno sljubljuju aroma i boja imele. Prema starim zapisima biska je specifična po svojim ljekovitim svojstvima.

Preporučujemo servirati rashlađenu u rashlađenoj čaši.

Sastojci: omekšana voda, prepečena komovica, macerat imele, šećer

Alkohol: 32,0 % Vol.

Biska

Liker koji je od davnina poznat na istarskom poluotoku.
Proizvodi se maceracijom listova imele (Viscum album L.) u istarskoj komovici.  Imela je poluparazitska biljka koja raste u obliku grma najčešće pri vrhu grana. Plod su polu-prozirne bobice i ne upotrebljavaju se za proizvodnju rakije već se za to koriste isključivo grančice s listovima. Beru se u određenom periodu proljeća i jeseni. Listovi se prethodno djelomično suše i u procesu maceracije združuju u čistoj komovici. Proces maceracije odvija se na sobnoj temperaturi.

Proizvodimo je procesom svojstvenom proizvodnji likera što znači da je proizvedena na bazi alkohola i šećernog sirupa u kojem se prirodno sljubljuju aroma i boja imele. Prema starim zapisima biska je specifična po svojim ljekovitim svojstvima.

Preporučujemo servirati rashlađenu u rashlađenoj čaši.

Sastojci: omekšana voda, prepečena komovica, macerat imele, šećer

Alkohol: 32,0 % Vol.

Kontaktirajte nas