VINA

Vino je projekt koji je započela priroda, a dovršio ga je čovjek.

Nadmorska visina u rasponu od 200 do 350 metara, osunčani blago brdoviti pejzaž, flišna zemlja i mikroklima čine jednu cjelinu gdje stvorimo preduvjete da loza daje najbolje od sebe.
Na ovakvoj nadmorskoj visini temperatura i struktura tla u savršenoj su ravnoteži. Ručnom berbom grožđa osiguravamo da se samo najkvalitetniji plod pretvori u vino.
Cijeli proces, od uzgoja grožđa do proizvodnje vina, odvija se pod budnim okom enologa Patrika Sinkovića koji je stvorio preduvjete za stalnu i prepoznatljivu kvalitetu.

PLODNA ISTRA

Istra je mjesto sretanja različitih kulturnih i prirodnih elemenata. Iako se proteže na tri zemlje (Sloveniju, Italiju i Hrvatsku)  njezin geološki sastav je svestraniji nego bilo gdje drugdje. Kažu da za pravog Istrijana važno je samo da u jesen njegov podrum bude pun dobrih kapi.. i to zlatnih kapi.

Istra je zemlja dobrog vina, a dobro vino plod je kvalitetno obrađene vinove loze i cijelogodišnjeg  napornog rada čovjeka.

Naši se vinogradi prostiru u brdovitom području sjevero-zapadnog dijela Hrvatske Istre, gdje se tlo sastoji od naizmjeničnih slojeva lapora i pješčenjaka – to zovemo fliš.  Kiša, sunce i mediteranski morski te , jednim djelom, sjeverni alpski vjetar pretvaraju stijenu u tlo koje svojim mineralnim sastavom najviše odgovara rastu vinove loze. Daje joj vrlinu i toplinu, a vinu miris i magiju.

Šetnja Momjanskim brdima otkriva sklad ljudskog djelovanja s prirodom, pa pri sljedećem posjetu Istri samo gledajte na naše vinogradske brežuljke – tu počinje priča vrhunskog vina.

Konaktirajte nas